Een portret fotoshoot kunnen we doen in een fotostudio of op een afgesproken lokatie. We bespreken eerst wat je wensen zijn en waarvoor je de foto’s wilt gebruiken. Tijdens een shoot bekijken we de foto’s, overleggen we en proberen we verschillende settings uit. We kunnen variëren met licht, verschillende kledingsets, achtergrond en posities. Je kunt zelf wat experimenteren maar ik kan je ook aanwijzingen geven. Als je dit nog nooit voor de camera hebt gestaan dan kan dit wat onwennig zijn maar je zult merken dat je na een tijdje de spanning wat minder wordt. Vaak heb je zelf een beeld van hoe je bent of hoe mensen je zien maar het is ook wel een uitdaging om dit beeld los te laten. Zo is het soms heel verassend en mooi een andere stoere, kwetsbare of rauwe kant van je te laten zien. 

Headshots zijn ook portretfoto’s maar zijn meer gericht op de zakelijke markt. Waar portretten ook een kwetsbare kant of een meer theatrale kant kunnen laten zien, laten headshots juist je sterke en overtuigende kant naar voren komen. Headshots meer zijn geschikt voor je linkedin profiel, faceboek of zakelijke website en cv.

In overleg is het mogelijk om samen te werken met een haarstylist en visagist. Ik werk samen met kapper Bert Jansen van Kapsalon Jansen. Kosten hiervoor worden doorberekend in de prijs voor de fotoshoot maar het is echt de moeite waard om hier wat aandacht aan te besteden!

De foto’s krijg je na afloop digitaal in hoge resolutie voor drukwerk en in lage resolutie voor webgebruik. Ook het afdrukken van de foto’s is mogelijk.

Tarief hangt af van je persoonlijke wensen en eventuele inzet van hairstyling en visagie. Vanaf €75

                         

Het auteursrecht op alle foto’s blijft altijd in handen van de fotograaf. Sander Eggen Fotografie heeft te allen tijde de vrijheid om de foto’s te gebruiken voor persoonlijke doeleinden (online portfolio op internet). Model krijgt alle foto’s rechtenvrij, commercieel gebruik van de foto’s gebeurt alleen in overleg met fotograaf. Ook commercieel gebruik door de fotograaf gebeurt alleen in overleg met de geportretteerde. Gepubliceerde foto’s mogen nooit bewerkt worden. Indien foto’s online gebruikt worden, dienen deze altijd voorzien te zijn van het watermerk van Sander Eggen Fotografie (naamsvermelding). Onbewerkte foto’s en RAW bestanden kunnen niet door de klant afgenomen worden.